Эстонская молодёжь на Балтик Артеке 2013

Kolm Sillamäe Lastekaitse Ühingu esindajat, Stanislav Kuznetsov, Lauri Kreutzwald ja Alar Kaljakin osalesid 7.-15. augustini Venemaal, Kaliningradi oblastis toimunud Baltic Artekil.

Üheksapäevane noorte telklaager kätkes endas nii õppeprotsessi kui meelelahutust. 1500 osalejat, sealhulgas 40 välisosalejat, said kuulata loenguid ja osaleda õppetubades üheksal erineval teemal: "Environment of the Future", "Art Space", "Mediastream", "Proactive attitude", "Kindness", "You are an enterpreneur", "Mentor of theFuture", "Your business" and "International". Just viimasest, “International” grupist võtsid osa kolm Eesti esindajat.
Foorumil esitleti Sillamäe Lastekaitse Ühingu olemust ning tegevusi (paremat praktikad), jagati organisatsiooni infovoldikuid ning Eestimaiseid meeneid tänutäheks võimaluse eest foorumil osaleda.

 

Foorumil esines üle 200 tuntud Venemaa ja välislektori, tuntumateks neist „Moskva Hääle” peatoimetaja Alexey Venediktov, kõneõpetaja Vladimir Korobka, DJ Miller, politoloogia teaduste professor Mikhail Iljin, kultuuri erinevuste ekspert George Simons, Jyväskyla Ülikooli Team Academy õppejõud, Euroopa Komisjoni ja Baltimeremaade Komisjon (CBSS) ning Eestist Garage48.

Meelelahutus - Neljandat aastat toimunud noorte foorum leidis aset Baltimere kallastel Venemaa kõige Euroopa poolsemas osas, Kaliningradi oblastis. Kunagine Königsberg asub Poola ning Leedu vahel, keskuseks on Pregolja jõe kallastel laiuv kaunis, Tallinnast pisut suurem Kaliningradi linn, mida külastas ka Eesti delegatsioon. Teise ilmasõja ajal maatasa pommitatud linnast on tänaseks säilinud vaid üks ehtne punasest tellisest saksaaegne ehitis - väiksel saarekesel asuv Königsbergi katedraal. Külastati merevaigumuuseumit ning merendusmuuseumis sai käia allveelaeval. Arvatavasti kuulsaimaks Kaliningradist pärit inimeseks on saksa filosoof Immanuel Kant, kelle järgi on nimetatud kohalik ülikool.

Eesti Rahvusringhäälingu venekeelsete uudiste toimetaja Stanislav Kuznetsov:"Tegemist oli äärmiselt toreda ettevõtmisega kust igaüks tõime midagi enesega kaasa…".

Tallinna Kunstigümnaasiumi infojuht Lauri Kreutzwald: "Baltic Artek oli minu jaoks äärmiselt värvikirev. Osa sai võetud kõigest mida seal pakkuda oli. Eriti meelivaks võiks pidada ürituse raamaes toimunud projekte" Garage 48 Kaliningrad seaside special” ja ,,BaltCTF”. Samuti toimunud ümarlauad ja töötoad antsid palju võimalusi uute suurte tegude läbiviimiseks head sõpradega.


Jalgpalliklubi Tallinna Kalevi noorte treener ja Sillamäe LÜ vabatahtlik Alar Kaljakin
: “Telklaagri stiilis koolitusel osalemine oli minu jaoks esmakordne kogemus. Ootasin Baltic Artekilt rohkem rahvusvahelisi osalejaid ning võimalust osaleda tõesti igas töötoas, kuid kuna enamus olid vene keeles, siis jäi valik väikeseks. Ometi sain õppida palju venekeelt, mida soovisin juba ammu. Siin oli selleks ideaalne keskkond. Lisaks tutvusin paari väga toreda inimesega, kellega suhtlen praegugi ning on põhjust Venemaale külla minna. Kuigi ootasin Batic Artekilt enamat, ei kahetse ma absoluutselt, et sinna läksin ning soovitan kindlasti kõigil järgmisel aastal osa võtta”.

Baltic Artek: www.baltartek.ru.

Ürituse presentatsioon - Alar Kaljakin (PPT)