Kodanikuühiskond Eestis: noored tulevad

Projekti raames viiakse läbi koolituste seeria alapealkirjaga "Kodanikuühiskond Eestis - noored tulevad", mille eesmärgiks on anda osalejatele ülevaade kodanikuühiskonnast ja kodanikuühiskonna arengust Eestis kombineerides teoreetilisi ja praktilisi lähenemisi ning demonstreerida kodanikuühiskonna praktilist väärtust ja teha põhjalikum ülevaade kodanikuühiskonna toimimise olulisest osast, milleks on projektikirjutamine ja – juhtimine. Ning seeläbi integreerida venekeelsed üldhariduskoolide noored tugevamalt Eesti kodanikuühiskonda.

Koolituste seeria koosneb 10st 1 tunnisest osast mis toimuvad korra nädalas. Koolituste seeriat viivad läbi koolitajad Peace Child Eestist ja koostööpartnerite esindajad järgmistest organisatsioonidest EMSL, ENL, Kodukant, IVKV, KUSK, ETV+, Põhjarannik, Tartu Ülikooli Narva Kolledž jt., kellel on pikaajaline praktiline kogemus kodanikuühiskonnas aktiivselt tegutsemisest ja vajalikud teoreetilised teadmised. Koolituste seeria koosneb järgnevatest alateemadest:

1. Sissejuhatus. Kodanikuühiskonna mõiste + Vabaühendused ja nende roll
2. Kodanikuühiskonna ajalooline areng Eestis. Kodanikuühiskond postsotsialistlikus muutuses (koostöös Tallinna Ülikooli tudengidega)
3. Kommunikatsioon noorete ja vabaühenduse eluringis (koostöös ETV+ ja Põhjarannikuga)
4. Eesti kodanikuühiskonna arengu kontseptsioon. Kodanikuühiskonna ja avaliku sektori vaheline koostöö
5. SEMINAR I: Projektikirjutamine ja juhendamine. Teooria 
6. SEMINAR II: Projektikirjutamine ja juhendamine. Praktika
7. Vabatahtlik tegevus ja selle arendamine (kaasatakse MTÜ Kodukant)
8. Euroopa mõju Eesti kodanikuühiskonnale: Euroopa kodakondsus, võrgustikutöö ja Euroopa rahastus. (koostöös ESML, IVKV ja ENL)
9. SEMINAR III: Kodanikuühiskonna saavutused Eestis: Praktilised näited (Külastame noorteühingu, KÜSK ja EMSL)
10. Kokkuvõtted. Kodanikuühiskonna tulevik

Koolitusseera toimub eesti keeles võimaldades vajadusel ka tõlget vene keelde. Seda seetõttu, et pakkuda noortele võimalust praktiseerida eesti keelt ja tunda ennast kindlamalt kodanikuühiskonna temaatikas ka eesti keeles, aga samaaegselt tagada, et nad saavad toimuvast 100% aru. 

Projektis osalemiseks registreeri ennast läbi SSCW online registreerimissüsteemi: (otsene link http://www.sscw.ee/?id=13191), või saates enda kontaktid ja ürituse info kus soovite osaleda, projekti meeskonnale emaili teel: info@sscw.ee 

Lisainfo: Vassili Golikov, projektijuht vassili@sscw.ee

Projekti toetsid Hasartmängumaksu Nõukogu ja Haridus- ja Teadusministeerium.